Vårvandring i Mollaryd

- när det gemensamma möter det enskilda

Möt våren i Molla bokskog, välkomna till när Textival Litteraturfestival invigs i Mollaryd. Under projektet Skiljande tecken - platsens begär, som genomfördes hösten 2017, fördes intervjuer och samtal vilka ligger som grund för en sammanlänkad konversation som nu tar plats i bokskogen i Mollaryd. Med utgångspunkt i tematiken “när det gemensamma möter det enskilda” bjuder Textival och Molla Byalag in till konst, text och en kortare vandring kring sammanhållande faktorer, begär, platsens betydelse samt etiska, geografiska och konstnärliga skiljelinjer. 

VAD

Vandring i Molla bokskog

VAR

Samling: Mollaryd station, Herrljunga

NÄR

torsdag 3 maj 17:00-20:00

EVENT 

​Vårvandring i Mollaryd

Du säger: Det är viktigt att komma ihåg, alla är annorlunda, någonstans

Du säger: Vår längtan efter mening, den måste vi få ta på allvar

Du säger: Livet är relationer. Ett tillsammans 

Du säger: Det finns ingen enkel väg

Du säger: Vi kan hjälpas åt att se sorgen

Texterna under promenaden är sammanfogade av ord, bild, inspiration och inspel från en präst, skribenter, författare, poeter, konstnärer, aktivister: Ulla Johansson, Sarah Delshad, Rizah Sheqiri, Kamal El Salim, Eli Levén, Anneli Furmark, Anika Zińczuk samt från Textival: Stina Nilss och Therese Ytter. 

Som besökare deltar du på det sätt du vill - genom att promenera enskilt eller i grupp och läsa, titta, lyssna, samtala och interagera. Separata men sammanlänkade samtal i skriven form rymmer ord om heliga och sekulariserade platser, etiska och mellanmänskliga skiljelinjer, religionsdefinitioner och distanser, politik och förhandling, kärlek och konflikter, normer och förväntningar. Du tar del av konsten och texterna medan du promenerar, på det sätt som passar dig bäst. 

Vandringen startar vid Mollaryd station mellan 17.00 och 19.00 och tar sedan plats på delar av Fjällastigen samt Hultleden. Promenaden är knappt 4 kilometer, stundtals i kuperad terräng - genom bokskog, blandskog, förbi Mollasjön och genom kultur- och naturintressant miljö. Det är möjligt att ta del av mycket under kvällen också utan att promenera hela vägen. Vi välkomnar alla att delta.
Tillgängligheten för rullstol och liknande är dålig om en siktar på att rulla hela leden, men stora delar av arrangemanget går att ta sig till. Skriv till stina@textival.se för mer information. 

Parkering finns vid Mollaryd Station men vi rekommenderar tåget, som går både från Borås och Herrljunga. 

Cafe Hult håller öppet 16.30-20.30 under kvällen och bjuder in till hembakat och trivsel halvvägs på promenaden.