• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - svarta cirkeln
nyhetsbrev_AIR LITTERATURS RESIDENS.png
Under 2022 är Textival en av värdarna under det litterära residensprogrammet AIR Litteratur Västra Götaland plats och kultur.

Under januari var Mimounah Alma i Göteborg  som Textivals stipendiat. I slutet av residensvistelsen läste och  samtalade  Mimounah tillsammans med Jesper Brygger på Göteborgslitteraturhus. Klicka här för att se programmet!
Mimounah Alma 

Mimounah Alma är uppvuxen i Göteborg, men är numera bosatt i Malmö. Hon har tidigare studerat skrivande vid folkhögskolan i Angered och Biskops-Arnös författarskola. Mimounah är publicerad på bland annat Kultwatch samt i tidskrifterna 20TAL, L’amour – La mort och Pralin Magasin. I höstas medverkade hon i en antologi som gavs ut av det Göteborgsbaserade skrivarkollektivet Since You Asked.

Under residenset har hon återbesökt olika platser i Göteborg som varit viktiga för henne, detta kommer sedan att bli en del av en resedagbok som bland annat lyfter familj och ursprung.

Mimounahporträtt_01.jpg

Mimounah Alma

Foto:Agnes Hebert Jagrelius

Om AIR Litteratur Västra Götaland

Det litterära residensprogrammet AIR Litteratur Västra Götaland etablerades hösten 2015 och har tagit emot både svenska och utländska författare och översättare. Sedan årsskiftet 2019/2020 samordnar Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen arbetet med de litterära författar- och översättarresidensen.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar i enlighet med Kulturstrategi för Västra Götaland, den regionala kulturplanen 2020–2023 och den regionala biblioteksplanen 2020–2023.

 

Litteraturen som konst- och kulturområde gynnas av att litterära utövare kan utvecklas och verka i samspel med sina läsare på olika kulturella scener och mötesplatser. Residensvistelserna bidrar till vidgat deltagande, internationalisering, att platsens identitet stärks och ett ökat antal angelägna forum för det offentliga samtalet.

Mer information hittar du på AIR Litteratur Västra Götalands hemsida

Mail: Info@textival.se                                           Adress: Pölgatan 5, 414 60 Göteborg                                                  Typsnitt: Karrik
loggor sammanslagna.png
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - svarta cirkeln
Kalendarium

April

7/4 Böcker och Brygg på A43

21/4 Böcker och Brygg på A43

Maj

5/5 Böcker och Brygg på A43

19/5 Böcker och Brygg på A43

Juni

9-12/6 Textival Litteraturfestival

Augusti

5-6/8 Sjuhärad Text minifestival, Ulricehamn

27/8 Sjuhärad Text, Hästar

Nyhetsbrev