Textival Litteraturfestival

9-12 maj 2019

TORSDAG 9 MAJ 18.00-19.30

Brittastugan Mollaryd

Omkring 470 och sedan 30 eller 2 miljoner meter från här. Med högläsning och samtal intar vi Brittastugan i Mollaryd för att ta del av berättelser och tankar från, såväl som med inspiration från, byn.

Här ryms mord, sorg och övergrepp, kärlek, hopp och arbete, relationer, mysterier och tågresor. Möt August som auktionerades ut till lägstbjudande, Alvida i Backstuga 61, aktivister och barnmorskor från världen runt, Kalle skomakarn, gamle smen och hantverkande händer som förändrat världen. Se trådarna dras från en by till andra, från en tid till fler. Vi inleder programpunkten med en kort promenad. Mycket begränsat antal platser, kom i tid. I samarbete med Sjuhärad Text - utan synliga landmärken tycks kroppar gå i cirklar. 

FREDAG 10 MAJ 12.00-13.30

12:00-13:30 Herrljunga kulturhus

Barnamord, kvinnovärldar, hemligheter och hur det kom för mig i en hast. 

Författaren Maria Bouroncle möter bibliotekarien, skribenten och forskaren Helena Hagelin och litteraturvetaren Therese Svensson i ett samtal utifrån Bouroncles roman Det kom för mig i en hast - om barnamörderskan Ingeborg Andersson (Saga Egmont Förlag, 2018), Hagelins avhandling Kvinnovärldar och barnamord. Makt, ansvar och gemenskap i rättsprotokoll ca 1700-1840 (Göteborgs universitet. Humanistiska fakulteten, 2010) och Svenssons arbete kring historia, intersektionalitet och litteratur. Programmet inleds med att se filmen Barnamörderskan i Vesene, av Maria Bouroncle och Carl Eneroth.

FREDAG 10 MAJ 18.00-22.00

Sjömanskyrkan, Stigberstorget

Kvällen presenteras av Tatiana Madrid

18:00-19:00

Människan är den vackraste staden

Författaren Sami Said i samtal med kulturskribenten Sara Abdollahi. Said är aktuell med sin tredje roman Människan är den vackraste staden (2018), som nominerats till både Augustpriset 2018 och till Nordiska rådets litteraturpris 2019.

 

19:00-20:00

Politisk Roman / Det är ett jag som talar

Den kritikerhyllade danska författaren Lone Aburas i samtal med översättaren Johanne Lyckke Holm. Aburas är under våren 2019 aktuell på svenska med Politisk Roman som beskrivits som den ultimata skildringen av vår politiska samtid. För hennes femte roman Det är ett jag som talar (Räkenskapens timme) som utkom på svenska 2017, tilldelades hon Montanas prestigefyllda litteraturpris.

 

20:20-21:00

Läsningar: Donia Saleh & Sami Aidi

Den nomadiska litteraturscenen P U B POESI gästar Textival Litteraturfestival med läsningar av två poeter. Donia Saleh läser masterprogrammet i Litterär gestaltning på Akademin Valand och Sami Aidi läser projektåret på Biskops Arnös författarskola.

 

21:00-22:00

Eileen Myles - Chelsea Girls

Författaren Eileen Myles i samtal med författaren och kulturskribenten Kristofer Folkhammar. Myles hör till samtidens mest hyllade amerikanska poeter och har publicerat ett tjugotal verk. I vår är hen aktuell på svenska med den självbiografisk roman Chelsea Girls som först gavs ut 1994.

FREDAG 10 MAJ, 22.00-01.00

Frigga, Pölgatan 5, Gathenhielmska Kulturreservatet

Queer(f)est: SAQMI och Textival gör Eileen Myles officiella efterfest

Eileen Myles har varit på turné och vi arrar efterfesten med bar, filmvisning, liveakter, DJs och häng. Live: Kjellson, Alice B

LÖRDAG 11 MAJ, 12.00-18.00

Torpet Frigga, Pölgatan 5

I 1700-tals torpet Frigga i det Gathenhielmska kulturreservatet serveras mat och kaffe till självkostnadspris under hela dagen, och i vardagsrummet hålls litterär salong.

12.15-12.45, Frigga

Tidskriften Meänmaa:
Samtal om Tornedalslittertur

Närheten till minoritetsspråket meänkieli skapar olika rum för det litterära Tornedalen, där uttryck kan variera i ett språkligt spektrum från finska – meänkieli – svenska. På vilka sätt förhåller sig tornedalslitteraturen till kultur och identitet? Hur kan tornedalslitteraturen återaktualiseras i nya rum?

13:00-14:00, Frigga

Läsningar: Kristin Berget, Kristofer Folkhammar, Fredrik Nyberg

Den norska poeten Kristin Berget debuterade 2007 med diktsamlingen loosing louise och har sedan dess gett ut fyra diktsamlingar och en roman. Berget är aktuell med sin tredje diktsamling i svensk översättning (av Ida Linde och Ulf Krook) och när det blir ljust blir det helt fantastiskt. Den numera Malmöbaserade författaren och litteraturkritikern Kristofer Folkhammar debuterade 2011 med romanen Isak & Billy och rör sig i sina texter kring homosexuella relationer, tänjda gränser och samhälle. Folkhammars senaste roman Magisterlekarna : sodomitisk melodram publicerades 2015. Fredrik Nyberg debuterade 1998 med En annorlunda praktik och har sedan dess publicerat ett tiotal verk. Hans senaste diktsamling Offerzonerna publicerades 2018.

Tyvärr måste vi meddela att Kristin Berget inte kommer att kunna medverka på grund av allvarlig akut sjukdom i familjen. Övriga läsningar genomförs dock. 

14:15-15:15, Frigga

och när det blir ljust blir det helt fantastiskt / Offerzonerna

Poeterna Kristin Berget och Fredrik Nyberg i samtal med Sara Hallström. Kristin Berget är poet, bor i Drøbak nära Oslo och aktuell med sin tredje diktsamling i svensk översättning (av Ida Linde och Ulf Krook) och när det blir ljust blir det helt fantastiskt (2019). Fredrik Nyberg är lektor i Litterär gestaltning vid Akademin Valand vars senaste diktsamling Offerzonerna publicerades 2018.

Tyvärr måste vi meddela att Kristin Berget inte kommer att kunna medverka på grund av allavarlig akut sjukdom i familjen. Övriga medverkar dock. 

15.30-16:00, Frigga

Since you asked

Frågespalten Since You Asked läser upp några av de skönlitterära svar de satt samman utifrån inkomna frågor. Författarna bakom Since You Asked är intresserade av den intimitet som finns i brevväxling, korrespondens och frågespalter där dialogen är tillfällig men ofta angelägen. Medverkande: Linnéa Enström, Julia Granberg, Saana Kotila, Agnes Olsson, Ida Zidore

 

 

16.15-16:45, Frigga

Hedberg & Lundberg:
Kristian Lundberg

Den Malmöbaserade författaren, poeten och litteraturkritikern Kristian Lundberg har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker, såväl lyrik som romaner. Här läser Lundberg ur sin nya diktsamling Requiem över en förlorad son (2019).

Programpunkten är inställd pga sjukdom. 

17:00-17:30, Frigga

Angereds Författarskola:
läsningar #3

Elever från Angereds författarskola gestaltar och tolkar via läsning, performance, dramatisering, musik och samtal det intima.

12:00-18:00 Oceanen våning 2

Textivals Textmässa

Textivals Textmässa med utstäl­lande för­lag och aktö­rer fun­ge­rar som ett nav för Tex­tival Lit­te­ra­tur­fes­ti­val och arrangeras i år med nära trettio utställare. Mässan arrangeras i anslutning till vår programverksamhet och är förlagd på andra våningen i Kulturhuset Oceanen. 

Läs mer om årets utställare här.  

12:15-13:15, Danssalen, våning 2

Politiken & lover lover lover 

Läsningar och samtal med Helene Rådberg och Jesper BryggerDen prisade poeten Helene Rådbergs senaste diktsamling, P O L I T I K E N,  kom 2018 och är en samhällskritisk skildring av kvinnors arbete inom vård och skola. Här möter Rådberg poeten, författaren, skrivarkursläraren och översättaren Jesper Brygger vars senaste diktsamling lover lover lover rör sig kring kärlek, liv och död och utkom 2018.


12.15-12.45, Balkongrummet, våning 2

Nordiska Folkhögskolan:
läsning av Visuellt berättande och Text & bild

Elever från Nordiska Folkhögskolan i Kungälv bjuder på läsningar i relation till temat Intimate Acts. Skolan visar också bildkonst hela dagen.

13.00-13.30, Balkongrummet, våning 2

IT-LIT:  
Bella Batistini om Mata duvorna

Bella Batistini läser ur nyutkomna "Mata duvorna", en diktsvit om inlåsning och repression. Läsningen efterföljs av ett samtal kring boken och kring att skriva under pseudonym, med utgångspunkt i festivaltemat ’Intimate Acts’.

 

13.45-14.15, Danssalen, våning 2

Angereds Författarskola:
läsningar #1

Elever från Angereds författarskola gestaltar och tolkar via läsning, performance, dramatisering, musik och samtal det intima.

13.45-14.15, Balkongrummet, våning 2

Poesiwerken:
Ett interaktivt scensamtal om litteratur, slemhinnor och transformativa identiteter

Evelina Varas och Louise Halvardsson läser korta stycken ur sina respektive böcker Männen och Hej då tonårsångest, följt av ett scensamtal om skrivandet i relation till livet och det ständiga omskapandet av identiteten.

14.15-14.45, Danssalen, våning 2

Angereds Författarskola:
läsningar #2

Elever från Angereds författarskola gestaltar och tolkar via läsning, performance, dramatisering, musik och samtal det intima.

 

14.30-15.15, Balkongrummet, våning 2

Autor:
Rätten till att genkende sit ansigt

Anne-Louise Bosmans, Pernilla Berglund, Jesper Brygger. Hur står man ut med att skriva det man skriver? I ett samtal om villkoren för skrivandet och hur poesin förhåller sig till den sociala verkligheten möts den danska poeten Anne-Louise Bosmans, aktuell med poetiken ”Jeg kan godt genkende mit ansigt, når jeg ser det, men jeg tror ikke på, at det er sådan, jeg ser ud” i Autor Chap I och Pernilla Berglund som nyligen utkommit med sin tredje diktsamling Rätten. Samtalet leds av poeten och skrivarkursläraren Jesper Brygger.

15:00-15:30, Danssalen, våning 2

10-tal:
Jag, Unica - Läsning Kirstine Reffstrup

Den danska författaren Kirstine Reffstrup debuterade 2016 med den prisade romanen Jag, Unica. Boken gavs då ut i Danmark och Norge, och utkom under 2018 på 10TAL förlag i svensk översättning av Helena Boberg och Ann-Marie Tung Hermelin. Kristine Reffstrup kommer att läsa tillsammans med Linnéa Enström som läser den svenska översättningen. 

15:30-16:00, Danssalen, våning 2

Till dikten - Malte Persson

Den berlinbaserade författaren, kritikern och översättaren Malte Persson läser ur den metapoetiska diktsamlingen Till dikten (2018). Mycket talar emot dikten.Till exempel saknar den häftiga specialeffekter. Såsom stora bollar av eld… Och ändå, ett sprakande fyrverkeri. Dante som actiondocka. Dikten reas ut på Dressmann. En dikt med vuxen limesmak (bokstavligt). Två och en halv stjärnor till dikten på en hemsida för förlorare. Dikten är en cykel, en nyckelpigeinvasion, en zombieapokalyps. Med nya strängar på sin lyra försöker Malte Persson rädda den från sig själv.

15.30-16:00, Balkongrummet, våning 2

Brage Böcker & Litterära konsulter:
Elisabeth Magnusson, Anna-Carin Svanå

Elisabeth Magnusson är en före detta civilekonom som hoppade av ekorrhjulet och satsade på en dröm – att arbeta med det skrivna ordet och att bli författare. Anna-Carin Svanå är lektör, författare och illustratör som gett ut och illustrerat barnböcker, en novellsamling samt medverkat i två antologier. Vid Litterära konsulters bord bjuds också att pröva på snabbcoachning.

15:30-16:30, Rufus bar / Clandestino Institut, våning 3

Nora eller Brinn Oslo brinn

Johanna Frid i samtal med Kajsa Sundin. Johanna Frid debuterade med diktsamlingen Familieepos tillsammans med Gordana Spasic 2017. Året därpå debuterade hon som romanförfattare med den mycket uppmärksammade boken Nora eller brinn Oslo brinn (2018) för vilket hon tilldelades Dagens Nyheters kulturpris 2019. I den autofiktiva debutromanen undersöker Frid vad som händer när en ung kvinna ger efter och helt låter sig domineras av en förtärande svartsjuka. Kajsa Sundin är författare och undervisar på Biskops Arnö.


 

16.15-16.45, Danssalen, våning 2

Skrivarkollektivet Gbg:
We promise you (some) intimitet

Skrivarkollektivet Gbg undersöker när och varför den egna texten blir intim och presenterar det i en gemensam läsning, unik för årets Textival. Skrivarkollektivet Gbg startade hösten 2017 och skapar rum för personer som skriver skönlitterärt samt ordnar bland annat läsningar, workshops, bokcirklar och textsamtalsgrupper.

 

16.15-16.45, Balkongrummet, våning 2

Trombone:
Jonas Rasmussen, Björn Wickenberg, Clara Bolmsjö

Poeten Björn Wickenberg läser ur kommande parallelldiktsamlingen Världseländet genom solglasögonen/Kan poeter bo i vanliga villakvarter? Socionomen och författaren Clara Bolmsjös prosalyriska debutbok, Jordkropp, utkom 2018 och nominerades till Katapultpriset.

Översättaren och poeten Jonas Rasmussen läser ur en diktsamling under arbete med arbetstiteln "Latent".

18:00-20:00, Rufus bar / Clandestino Institut, våning 3

Clandestino Institut:
Joshua Clover - Riot Strike Riot

Poeten och kritikern Joshua Clover är dubbelt aktuell med böckerna Upplopp Strejk Upplopp och Röd epik. I den förstnämnda boken undersöker han betingelserna för och konsekvenserna av den våg av upplopp som spridit sig över världen de senaste decennierna. Clover försöker reda ut förhållandet mellan kris och motståndsformer och frågar sig om upploppet under finanskapitalets kris kommer att inta samma plats som strejken under industrikapitalismen. Föreläsningen följs av att samtal som leds av Johannes Björk (doktorand i litteraturvetenskap, kritiker och översättare).

17:00-18:00, Oceanen, stora scen, vån 1

Kokong - Jenny Hval

Den norske författaren och artisten Jenny Hval har publicerat tre romaner, i vår är hon aktuell med sin debutroman Kokong (2019) i svensk översättning av Jenny Högström. Kokong är en stark och sinnlig gestaltning av sexuellt uppvaknande och queert begär. Hval läser ur sin roman och samtalar med författaren och kritikern Jenny Högström.  

18:15-19:00, Oceanen, stora scen, vån 1

Samtal: Rike Scheffler, Dagmara Kraus, Pär Thörn

Rike Scheffler är poet, musiker och konstnär som bor och verkar i Berlin. Hennes verk rör sig mellan olika uttrycksformer, språk och medium. Under hennes framträdanden använder hon sin röst som ett instrument tillsammans med olika effekter för att skapa ett flöde mellan dikt och musik. Schefflers diktsamling der rest ist resonanz publicerades 2014 på kookbooks och tilldelades The Orphil Debut Prize for political and avant-garde writing.

Den hypade poeten Dagmara Kraus är uppväxt  i Tyskland och Polen, numera delar hon sin tid mellan Berlin och södra frankrike. Sedan 2008 har hennes poesi publicerats i en mängd olika tidningar och antologier, och hennes första diktsamling kummerang (engelsk titel gloomerang) publicerades 2012. Hon har tilldelats ett flertal priser för sina verk, så som Kasseler Förderpreis Komische Literatur (2018) och Basler Lyrikpreis (2018).

Pär Thörn är en svensk ljudkonstnär, performanceartist och avantgardistisk poet, bosatt i Göteborg.

19:15-20:00, Oceanen, stora scen, vån 1

Läsning: Dagmara Kraus, Performance: Rike Sheffler

Dagmara Kraus läser dikter på originalspråk ur kummerang. Den berlinbaserade författaren, kritikern och översättaren Malte Persson läser översättningar som han gjort specifikt inför Textival Litteraturfestival 2019. Rike Scheffler framför en performance.

20:00-01:00, Oceanen, stora scen, vån 1

Textivals officiella efterfest: Skator, Ahmedou Ahmed Lowla, Dj Jens Lekman

Skator

Lina Högströms namn har dykt upp här och var: Hon sjunger flera låtar på albumet Däggdjur med artisten Säkert! Hon har spelat med band som Boys, Holy och Chicagojazzen. Samarbetat med Mattias Alkberg och med Norrlandsoperan, och spelat fiol i folkproggbandet Djuriskt. Innan det var hon trummis, under uppväxten i punkens och hardcorens Umeå. Och nog finns det spår av den där kompromisslösa attityden i musiken hon gör under namnet Skator, även om ljudbilden är rena motsatsen: I lekfullt fria låtstrukturer bänder hon fram enkla riff på akustisk gitarr, medan sången kan beskrivas som jazzig med en hel del folkmusikvibbar. I texterna ekar känslor av hemlängtan och utanförskap, en sorts tough love till Västerbotten.

Ahmedou Ahmed Lowla

Vid sidan av den numera världsberömda ökenbluesen, med stjärnor som Tinariwen, Tartit och Ali Farka Touré, har en mera högoktanig partymusik vuxit fram i Saharaöknens södra regioner. Den kallas WZN och spelades till en början enbart på bröllopsfester, men sprids idag genom en livlig handel med kassetter och brännbara CD-skivor. Ahmedou Ahmed Lowla är en av Mauretaniens största stjärnor inom WZN. Hans dynamiska improvisationer tar avstamp i regionens traditioner, men han har skapat en helt egen stil med vad som känns som ändlösa solon på mikrotonal synthesizer. Uppbackade av smattrande rytmer flyger Ahmedou Ahmed Lowlas fingrar över keyboarden, när han inte spelar med armbågarna eller med ansiktet.

Lördag 11 maj, 12.00-01.00

Kulturhuset Oceanen, fyra våningar

LÖRDAG 11 MAJ, 15.00-21.00

Stigbergstorget, Masthugget 

Private Readings

En Private Reading är en intim läsning för ett mycket begränsat antal personer. I relation till Textival Litteraturfestival 2019 har vi tillfrågat ett antal författare och poeter, boende kring Stigbergstorget/ Masthugget om de vill bjuda in till läsningar i sina egna hem.

 

Varje besök är ungefär 30 minuter långt, du bjuds på någon slags fika, drink eller tilltugg beroende på författarnas sinne och humör. Du kan välja att gå på en eller flera. Adress och vägbeskrivning får du när du har bokat din biljett. Boka din biljett på textival.se

 

Sami Aidi, 15.00

Sami Aidi är född 1987 och är en Göteborgsbaserad poet och gymnasielärare. Han läser för nuvarande fördjupningskursen på Biskops Arnö Författarskola. Hans poesi och prosa har publicerats i ett flertal tidskrifter, så som Glänta, Lyrikvännen, 10TAL, Tidsskriftet Addenda och senast en långdikt i Tydningen. Han arrangerar även P U B POESI.

Aidi kommer troligtvis att bjuda på Mimosa och att läsa ur ett pågående romanprojekt.

Helena Eriksson, 16.00

​​Helena Eriksson är författare, poet, översättare boende i Göteborg. Under 90-talet var hon med i tidskriften Ord & Bilds redaktion. De senaste åren har hon deltagit i redaktionskommittén för poesitidskriften OEI. 1990 debuterade hon med diktsamlingen en byggnad åt mig. Täthetsteoremet (2012) är hennes tionde diktsamling. 2014 utkom hon med Någon syr, är det du? - En bok om Unica Zürn och Hans Bellmer.

 


 

Helena Fagertun, 17.00

Helena Fagertun är författare, översättare och har tidigare varit redaktör på tidskriften Provins. Hon har studerat vid Akademin Valand och har publicerats i ett flertal antologier, som Debut 2005, Förlåt och förlåt och förlåt (2013). Hennes texter har även publicerats i tidskrifter som Ord & Bild, 10Tal och Tender Journal. Hon arbetar även som översättare, och har bland annat översatt Kate Zambrenos Hjältinnor (2013) Green Girl (2017).


 

Aleksander Motturi & Andrzej Tichý, 20:15

Aleksander Motturi & Andrzej Tichý bor visserligen inte ihop, men skriver ihop. De kommer att göra en exklusiv Private Reading på Kulturhuset Oceanens vind som i skrivande stund röjs på tonvis med skräp och färdigställs lagom till Textival Litteraturfestival 2019. På vinden finns en hemlig balkong där duon kanske bjuder på drinkar efter läsningen.

 

Aleksander Motturi, född 1970 och verksam i Göteborg, är författare, filosof och konstnärlig ledare för Clandestino Institut. Motturis författarskap spänner över en rad olika fält, genrer och medier. Som romanförfattare debuterade Motturi 2011 med Diabetikern som följdes av Svindlarprästen (2012). 2018 tilldelades han Sveriges Radios romanpris för Broder (2017) samt utkom med romanen Onåbara (2018).

 

Andrzej Tichý, född 1978 i Prag, är bosatt i Skåne. Han debuterade med Sex liter luft 2005, för vilken han tilldelades Borås Tidnings debutantpris. Romanerna Fält (2008) och Kairos (2013) var båda nominerade till Nordiska rådets litteraturpris. 2016 publicerades den uppmärksammade romanen Eländet.

Tichý och Motturi läser utdrag ur ett pågående arbete. Projektet växte ursprungligen fram som en monolog med arbetstiteln "Oförmågan", men har nu, ett år och ett halvt senare, utvecklats till en tredelad roman.

LÖRDAG 11 MAJ, 16.00-18.30

Skogen, Masthuggsterassen 3

Someone You Trust

16:00-17:00 - Den deltagande akten 

17:00-17:30 - Vegansk middag 

17:30-18:30 - Den betraktande akten

Interaktiv scenkonstföreställning av Tova Gerge och Britta Kiessling. Someone You Trust är uppdelad i två akter - en deltagande akt och en betraktande akt, och utgår från repbondage som praktik för att utforska tid, tillit och samtycke. För oss som gjort Someone You Trust, bygger tillit på lyssnande, samtycke och tydliga ramar för att delta eller avstå. Someone You Trust är ett försök att upprätta förutsättningar för det, både i mötet mellan två personer, och i mötet mellan publik och konstnärer.

SÖNDAG 12 MAJ, 13.00-16.00

Masthuggsteatern, Masthuggsterassen 3

Reading: Katten

13:00-16:00, Masthuggsteatern

Skådespelare läser Erika Lindahls nyskrivna pjäs ”Katten” inför publik med efterföljande

textsamtal. KATTEN är en pjäs om övertramp, integritetsförlust och längtan efter att höra till. Det som börjar som ett oskyldigt inneboende spårar plötsligt ur. En tid efter sammanbrottet träffas de inblandade för att skapa en gemensam bild av förloppet, en berättelse att samsas om. Men att göra ett avslut gentemot det förflutna innebär oundvikligen att det förflutna väcks till liv – och syftet för berättandet blir allt mer splittrat. Medverkande: Hanna Källdin, Anna Nordkvist, Amanda Nordmark, Hanna Morau, Felicia Stjärnsand, Patrik Svedberg m.fl.

Genomförs med stöd av KulturUngdom. 

SÖNDAG 12 MAJ, 14.00-18.00

Galleri Rehabshop, Karl Johansgatan 22 A

UTSTÄLLNING

 

Untouchable, monumental and intimate
Hanna Norrna

14:00-14:30 - Klang-session i utställningen med tonsättaren Rosali Grankull

Utställning öppen: Vernissage 3 maj kl 18.00, öppet helgerna 3-5, 10-12 maj kl 14.00-18.00

I Hanna Norrnas verk Untouchable, monumental and intimate som ställs ut på Galleri Rehabshop i Göteborg, är spiralen eller snäckan en symbol för tillflykt och ett skydd, expanderandes på samma gång inåt och utåt. Ej möjlig att överblicka, inte heller att passera igenom. Snäckan lever i ett tjockt nu, där tankar är ting, och passionerade konstruktioner av nät av förbindelser växer, vidgas, framträder genom akten att väva.

Klang-session i utställningen med tonsättaren Rosali Grankull, söndag kl 14.00-14.30. Genom vibrationer och repetitioner gestaltas en förlängning av verkets synliga och osynliga beståndsdelar. En lek med material, objekt och instrument skapar ljudande texturer och fragment.

SÖNDAG 12 MAJ, 16.00-18.30

Skogen, Masthuggsterassen 3

Someone You Trust

16:00-17:00 - Den deltagande akten 

17:00-17:30 - Vegansk middag 

17:30-18:30 - Den betraktande akten

Interaktiv scenkonstföreställning av Tova Gerge och Britta Kiessling. Someone You Trust är uppdelad i två akter - en deltagande akt och en betraktande akt, och utgår från repbondage som praktik för att utforska tid, tillit och samtycke. För oss som gjort Someone You Trust, bygger tillit på lyssnande, samtycke och tydliga ramar för att delta eller avstå. Someone You Trust är ett försök att upprätta förutsättningar för det, både i mötet mellan två personer, och i mötet mellan publik och konstnärer.