Välkomna att lyssna på Textivals Podcast!

I vår podcast kommer ni att möta författare, poeter och ta del av litterära samtal.

Med Textival podcast vill vi sprida litteracitet och bredda litteraturintresset hos allmänheten curerat i ett tillgängligt format; här har vi samlat både läsningar och samtal från vår programverksamhet, dels curerar vi och bjuder in till exklusiva poddprogram utifrån tematiskt relevanta ingångar.

Bläddra längre ner på sidan för program eller välkommen att lyssna här, vi finns där poddar finns!

 

Textivals första podavsnitt görs inom vårt projekt Sjuhärad Text och är en liveinspelning om minne, glömska och demens. På scenen i Folkets Hus i Ulricehamn läser och samtalar Jenny Tunedal och Anna-Karin Palm tillsammans med Marie Hållander, om mödrar, minne, glömska, demens och skrivande utifrån deras böcker Rosor, skador och Jag skriver över ditt ansikte. På scen spelar även Martin Bender, piano och Johan Strindberg, kontrabas duomusik med anknytning till minne och glömska.

Jenny Tunedal är författare, poet, översättare och kritiker. 2017 utkom Rosor skador: en diktsamling som tar sin utgångspunkt i demens som språkligt och relationellt tillstånd. Den handlar om vad som händer med kärleken och med språket när glömskan tar makten över en människas liv.

 

Anna-Karin Palm är författare och i Jag skriver över ditt ansikte, som utkom nu i aprilföljer Anna-Karin sin mors gradvisa försvinnande in i alzheimers sjukdom, och försöker förstå mammans livshistoria och hur den påverkat henne själv och familjen.

 

Marie Hållander är författare, lektor i pedagogik och programproducent för den litterära scenen Sjuhärad text inom Textival. Marie har bland annat gett ut Det omöjliga vittnandet ( 2017) och Tjänster i hemmet (2013).

 

Johan Strindberg, är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och spelar kontrabas i bland annat Norrköpings symfoniorkester och egna stråktrion JoJoMa. Martin Bender är pianist med jazzstudier på Capilano College, Kanada. Han är matematiker med doktorsexamen från Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

Tider i podden:

Jenny Tunedals läsning: 2.58

Anna-Karins Palms läsning: 15.30

Samtal 26.03

Musik av Martin Bender och Johan Strindberg 1.02:30

Anna-Karin Palms läsning: 1.16.43

Musik av Martin Bender och Johan Strindberg: 1.26.49

Jenny Tunedals läsning: 1.37.18

Musik av Martin Bender och Johan Strindberg: 1.48.33

 

Programmet spelades in den 17 juni 2021 i Ulricehamn och görs i samarbete med ABF Sjuhärad och med stöd från Kulturrådet och Ulricehamn Kommun.

Klippare: Robin Ahlqvist

Sian Hedberg är fotografen som kommer att vara med under Textivals och Sjuhärad Texts evenemang. Sian är konstnär och påbörjar tredje året på HDK-Valands kandidatlinje i fotografi efter sommaren. "I mitt egen konstnärliga praktik arbetar jag mycket med transparenta material, speglar, ljus och skuggor. Jag utifrån fotografiet men omvandlar det till ett objekt. Genom att testa mig fram bland olika material försöker jag hitta vägar att tala om abstrakta känslor, upplevelser, minnen och tankar."

Mail: Info@textival.se                                           Adress: Pölgatan 5, 414 60 Göteborg                                                  Typsnitt: Karrik
loggor sammanslagna.png
Textival Podcast
Minne, glömska, demens med Jenny Tunedal och Anna-Karin Palm
jennyochannakarin.JPG
DSC00150.JPG
DSC00222.jpg
DSC00147.jpg

Foto: Sian Hedberg

Nyhetsbrev

Juli

10/7 Läsningar: Rötter utan jordmån, Vandringslid i gången tid med Anna Takanen,Stig Hansén, Cecilia Hansson

19/7 Läsningar: Rötter utan jordmån, Ryckande Flackande Kompassnålar med Birgitta Lindqvist, Isabella Ståhl, Tone Schunesson

23/7 Läsningar: Rötter utan jordmån, Omgivningar lirkar och lockar med Jenny Holmqvist,Valerie Kyeyune Backström,Hannele Mikaela Taivassalo

31/7 Läsningar: Rötter utan jordmån,Sekatörskurna människorötter med Suad Ali och Linnea Axelsson

Kalendarium