Textival Litteraturfestival 2019

medverkande

Eileen Myles

Fredag 10 maj, Sjömanskyrkan

Eileen Myles är en amerikansk författare som föddes i Massachusetts 1949. Sedan 70-talet bor Myles i New York, en stad som ofta har skildrats i de tjugotal verk som Myles har skrivit. En av dem är Chelsea Girls, som först gavs ut 1994 men som i år ges ut på svenska av Modernista. Det är en självbiografisk roman som skildrar Myles katolska uppfostran, uppväxten med en alkoholiserad far och senare livet i 70- och 80-talets New York som en öppet lesbisk poet.

 

Av alla de priser och stipendier som Myles har tilldelats kan nämnas Lamba Book Award (1995, 1998), Shelley Award, Poetry Society of America (2010), Guggenheim Fellowship (2012) och The Clark Prize for Excellence in Arts Writing (2015).

Sami Said

Fredag 10 maj, Sjömanskyrkan

Sami Said är född i Eritrea 1979, och växte bland annat upp i Göteborg. Han debuterade 2012 med romanen Väldigt sällan fin som tilldelades Katapultpriset under 2013. Samma år publicerades hans andra bok Monomani.

 

2018 kom Saids tredje roman, Människan är den vackraste staden, som både har nominerats till Augustpriset (2018) och Nordiska rådets litteraturpris för 2019.

Foto: Hossein Salmanzadeh

Rike Scheffler

Lördag11 maj, Kulturhuset Oceanen

Poeten, musikern och konstnären Rike Scheffler skapar verk som rör sig mellan olika uttrycksformer, språk och medium. Under hennes framträdanden använder hon sin röst som ett instrument tillsammans med olika effekter för att skapa ett mellanting av dikter och musik.

 

Scheffler bor idag i Berlin och södra Frankrike. Hennes diktsamling der rest ist resonanz gavs ut på independentförlaget kookbooks i Berlin under 2014, och tilldelades The Orphil Debut Prize for political and avant-garde writing. 

 

Foto: Valerie Schmidt

Foto: Dirk Skiba

Dagmara Kraus

Lördag11 maj, Kulturhuset Oceanen

 

Poeten Dagmara Kraus växte upp i Tyskland och Polen, där hon föddes 1981. Sedan 2008 har hennes poesi publicerats i en mängd olika tidningar och antologier, och hennes första diktsamling kummerang (engelsk titel gloomerang) publicerades 2012.

you race along the furlong,
crookeder than a barong,
you go away,
u-bend again,
in sidelong zippersong 

Kraus har tilldelats ett flertal priser för sina verk, så som Kasseler Förderpreis Komische Literatur (2018) och Basler Lyrikpreis (2018).

Jenny Hval

Lördag11 maj, Kulturhuset Oceanen

Jenny Hval, född 1980, är en norsk artist och författare. Hennes konstnärskap rör sig mellan olika former och medier och blandar ofta musikaliska, litterära, visuella samt performativa element.

 

Som författare debuterade hon 2009 med romanen Perlebryggeriet som följdes av Inn i ansiktet 2012 och Å hate Gud 2018. På svenska är hon aktuell med sin debutroman Kokong, som utkommer på Tankekraft i april 2019 i Jenny Högströms översättning. Kokong är en stark och sinnlig gestaltning av sexuellt uppvaknande och queert begär.

 

Foto: Chad Moore

Johanna Frid

Lördag11 maj, Kulturhuset Oceanen

 

Johanna Frid är född 1988 i Stockholm och bor idag i Köpenhamn. Hon debuterade med diktsamlingen Familieepos tillsammans med Gordana Spasic 2017 som nominerades till både Katapultpriset och Sveriges Radios lyrikpris. Året därpå debuterade hon som romanförfattare med den mycket uppmärksammade boken Nora eller brinn Oslo brinn för vilket hon tilldelades Dagens Nyheters kulturpris 2019. Frid har gått på Biskops Arnös författarskola och har en fil.kand i filosofi från Södertörns högskola. 

Foto: Jennifer Sameland

Lone Aburas

Fredag 10 maj, Sjömanskyrkan

Lone Aburas, född 1979 strax utanför Köpenhamn, är en dansk författare. Hon debuterade 2009 med den uppmärksammade romanen Føtexsøen som har blivit månfaldigt prisbelönad och senare även dramatiserad.

 

För hennes femte roman, Det är jag som talar (Räkenskapens timme), som en är en politisk monolog och som utkom på svenska 2017, tilldelades hon Montanas prestigefyllda litteraturpris. Aburas är aktuell på svenska med den mycket uppmärksammade romanen Politisk Roman (från 2013) som utkommer på förlag Anti under våren 2019.

 

Johanne Lykke Holm

Fredag 10 maj, Sjömanskyrkan

Johanne Lykke Holm är född 1987 och bosatt i Köpenhamn där hon tillsammans med författaren Olga Ravn driver skrivarkursen Hekseskolen. Hon debuterade våren 2017 med romanen Natten som föregick denna dag.

 

Hon är även verksam som översättare, och har bland annat översatt Josefine Klougart, Yahya Hassan, Olga Ravn och Lone Aburas från danska till svenska.

Foto: Sara Mac Key

Kristin Berget

Lördag 11 maj, Torpet Frigga

Kristin Berget, född 1975, och är en norsk poet bosatt i Drøbak utanför Oslo. Hon har studerat Litterär gestaltning vid Akademin Valand och debuterade 2007 med diktsamlingen loosing louise. Sedan dess har hon gett ut fyra diktsamlingar och en roman.

 

Berget har bland annat tilldelats Tanums kvinnestipend (2012) och Stig Sæterbakkens Minnepris (2014). I april 2019 publiceras hennes tredje diktsamling i svensk översättning (av Ida Linde och Ulf Krook) och när det blir ljust blir det helt fantastiskt som utkommer på Rámus förlag

Foto: Fredrik Arff

Fredrik Nyberg

Lördag 11 maj, Torpet Frigga

Fredrik Nyberg är född 1968 och debuterade 1998 med En annorlunda praktik. Han är lektor i Litterär gestaltning vid Akademin Valand, där han disputerade 2013.

 

För de tiotal verk som Nyberg har publicerat har han tilldelats de stora lyrikpriserna Guldprinsen (2006), Erik Lindegren-priset (2013) och Gerard Bonniers lyrikpris (2014). Hans senaste diktsamling Offerzonerna publicerades 2018.

Foto: Khashayar Naderehvandi

Donia Saleh

Fredag10 maj, Sjömanskyrkan

Donia Saleh läser masterprogrammet i Litterär gestaltning på Akademin Valand. Just nu arbetar hon främst med ett längre prosaprojekt, men skriver också poesi. Saleh är aktuell med en essä i konsttidskriften Paletten.

Sami Aidi

Fredag 10 maj, Sjömanskyrkan

Lördag 11 maj, Private Reading

Sami Aidi är född 1987 och är en Göteborgsbaserad poet och gymnasielärare. Han läser för nuvarande fördjupningskursen på Biskops Arnö Författarskola. Hans poesi och prosa har publicerats i ett flertal tidskrifter, så som Glänta, Lyrikvännen, 10TAL, Tidsskriftet Addenda och senast en långdikt i Tydningen. Han arrangerar även P U B POESI.

Foto: Charles Ludvig

Helena Eriksson

Lördag 11 maj, Private Reading

 

Helena Eriksson är författare, poet, översättare boende i Göteborg. Under 90-talet var hon med i tidskriften Ord & Bilds redaktion. De senaste åren har hon deltagit i redaktionskommittén för poesitidskriften OEI.

 

1990 debuterade hon med diktsamlingen en byggnad åt mig. Täthetsteoremet (2012) är hennes tionde diktsamling. 2014 utkom hon med Någon syr, är det du? - En bok om Unica Zürn och Hans Bellmer.

Helena Fagertun

Lördag 11 maj, Private Reading

Helena Fagertun är författare, översättare och har tidigare varit redaktör på tidskriften Provins. Hon har studerat vid Akademin Valand och har publicerats i ett flertal antologier, som Debut 2005, Förlåt och förlåt och förlåt (2013). Hennes texter har även publicerats i tidskrifter som Ord & Bild, 10Tal och Tender Journal. Hon arbetar även som översättare, och har bland annat översatt Kate Zambrenos Hjältinnor (2013) och Green Girl (2017).

Foto: Pirjo Holmström

Aleksander Motturi

Lördag 11 maj, Private Reading

 

Aleksander Motturi, född 1970 och verksam i Göteborg, är författare, filosof och konstnärlig ledare för Clandestino Institut. Motturis författarskap spänner över en rad olika fält, genrer och medier.

 

Som romanförfattare debuterade Motturi 2011 med Diabetikern som följdes av Svindlarprästen (2012). 2018 tilldelades han Sveriges Radios romanpris för Broder (2017) samt utkom med romanen Onåbara (2018).

Foto: Mai Nestor

Andrzej Tichý

Lördag 11 maj, Private Reading

Andrzej Tichý, född 1978 i Prag, är bosatt i Skåne. Han debuterade med Sex liter luft (2005), för vilken han tilldelades Borås Tidnings debutantpris.

 

Romanerna Fält (2008) och Kairos (2013) var båda nominerade till Nordiska rådets litteraturpris. 2016 publicerades den uppmärksammade romanen Eländet

Foto: Anders Hansson

Pär Thörn

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Pär Thörn, född 1977, är en svensk ljudkonstnär, performanceartist och avantgardistisk poet, bosatt i Göteborg.

Thörn betraktas av många som en av de mest spännande och betydelsefulla samtida författarna i Sverige. Han arbetar ofta konceptuellt med upphittat material, men detta grepp sidoställs med ett associativt berättande. I sin musik kombinerar han radio, missljud, fältinspelningar och sinustoner.

Foto: Olof Grind

Kirstine Reffstrup

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Kirstine Reffstrup, född 1979 i Danmark, debuterade 2016 med den prisade romanen Jag, Unica. Boken gavs då ut i Danmark och Norge, och utkom under 2018 på 10TAL förlag i svensk översättning av Helena Boberg och Ann-Marie Tung Hermelin.

Sara Abdollahi

Fredag 10 maj, Sjömanskyrkan

Sara Abdollahi, född 1981, är kulturskribent och bor i Stockholm. Hon har varit chefredaktör för tidskriften Författaren. Idag driver hon podcasten Hysteria där hon möter olika skapande kvinnor. Iden till podcasten fick hon av Karin Johannissons bok Den sårade divan, som handlar om kvinnor som använde sig av sina psykiatriska diagnoser för att skapa utrymme för livet och konsten.

Foto: Patrick Miller

Britta Kiessling

Lördag 11 maj, söndag 12 maj, Skogen

Britta Kiessling går på Biskops Arnös författarskola, arbetar med konst och kultur och har en bakgrund som dansare. Tillsammans med Tova Gerge är hon aktuell med scenkonstföreställningen Someone you trust under Textival.

Foto: Ekaterina Lukoshkova

Tova Gerge

Lördag 11 maj, söndag 12 maj, Skogen

Tova Gerge är född 1982 och arbetar med scenkonst och litteratur. Hon debuterade 2009 med diktsamlingen Manualen som hon skrev tillsammans med Athena Farrokhzad. Hon har även skrivit diktberättelsen Rakel delat med tio som gavs ut 2012, samt romanen Pojken som publicerades 2018 och som tilldelades Albert Bonniers Stipendiefonds pris. Tillsammans med Britta Kiessling  är hon aktuell med scenkonstföreställningen Someone you trust under Textival.

Foto: Moa Schulman

Malte Persson

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Den berlinbaserade författaren, kritikern och översättaren Malte Persson debuterade

med romanen Livet på den här planeten (2002) som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. 2008 utkom Edelcrantz förbindelser som nominerades till Augustpriset. År 2011 utkom sonettsamlingen Underjorden, 2016 prosaboken Om Ofissim, och 2018 Till dikten.

Helene Rådberg

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Helene Rådberg har publicerat fem diktsamlingar sedan debuten 1998. Den senaste, P O L I T I K E N, gavs ut 2018 och är en samhällskritisk skildring av kvinnors arbete inom vård och skola - något som Rådberg själv har en stor erfarenhet av. Vid sidan av sitt skrivande har hon undervisat i skapande svenska på folkhögskolor och idag arbetar hon som handledare på Biskops Arnö. Rådberg har tilldelats Stig Sjödin-priset (2013), Jan Fridegård-priset (2016) och Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris (2018).

Foto: Linus Meyer

Kristofer Folkhammar

Fredag 10 maj, Sjömanskyrkan, lördag 11 maj, Torpet Frigga

Den numera Malmöbaserade Kristofer Folkhammar är författare och litteraturkritiker, och debuterade 2011 med romanen Isak & Billy. Han har även gett ut diktsamlingen När han kysste mig förlorade jag allt (2012) och den kritikerrosade romanen Magisterlekarna (2015).

Foto: Sara Mac Key

Jesper Brygger

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Den danska författaren, poeten och översättaren Jesper Brygger är bosatt i Göteborg och debuterade 2012 med diktsamlingarna Så vi her och Snerte klik av kød bak ryggen. Han har även gett ut romanen Silfo (2015), diktsamlingen Transporterne (2017)  och har bland annat översatt Khasayar Naderehvandis diktbok Rosenfingrede daggry och Johan Jönssons Efter arbetsschema.

Kajsa Sundin

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Poeten och författaren Kajsa Sundin, född 1977, undervisar på Biskops Arnös författarskola. Hon debuterade 2007 med diktsamlingen Definition, och har även suttit i redaktionen för den litterära tidskriften OEI. Under 2018 utkom romanen För att de ville det på Natur & Kultur.

Foto: Ylva Sundgren

Joshua Clover

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Joshua Clover, född 1962, är poet och aktivist och en av företrädarna för den riktning som kallas Post-Crisis Poetics. Han undervisar vid University of California, Davis, och skriver även film- och musikkritik.​ Clover är dubbelt aktuell med böckerna Upplopp Strejk Upplopp och Röd epik. 

Sara Hallström

Lördag 11 maj, Torpet Frigga

Göteborgsbaserade Sara Hallström är poet och skrivarkurslärare. Hon debuterade 2004 med Vi måste ha protein, och utkom 2007 med sin andra diktsamling Rötter smälter - som belönades med Mare Kandre-priset, med motiveringen “sinnliga dikter där människor klyvs mitt itu av kollisionen mellan kärleken och förståndet”. Hon är i år aktuell med Jag vill att mina barn ska tillhöra på Norstedts.

Foto: Trinidad Carrillo

Johannes Björk

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Johannes Björk, född 1983, är doktorand i litteraturvetenskap, medlem i redaktionen för konsttidskriften Paletten och kritiker i bland annat Göteborgs-Posten.

Jenny Högström

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Jenny Högström är född 1974 och bosatt i Göteborg. Jenny är verksam som litteraturkritiker, författare och översättare. Hon har skrivit boken En liten bok om kött och chark (2016) och översatt Jenny Hvals Kokong (2019). 

Foto: Annika von Hausswulff

Therese Svensson

Fredag 10 maj, Herrljunga Kommunhus

Therese Svensson, Göteborg, är doktorand och lärare i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. I sin avhandling undersöker Svensson hur dekolon-iserande läsningar av svenskspråkig prosa från tidigt 1900-tal kan utföras, med vithetskritik som en central ingång. Materialet omfattar verk av bland andra Dan Andersson, Karin Boye, Moa Martinson och Hagar Olsson. Therese Svensson är utbildad gymnasielärare och har arbetat på bland annat Kvinnofolkhögskolan i Göteborg där Svensson var en av grundarna till skrivarkursen Your

Silence Will Not Protect You.

Pernilla Berglund

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Poeten Pernilla Berglund debuterade 2013 med diktsamlingen Tilltar, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hennes andra diktsamling Fälla kom 2015, och nominerades till Svenska Dagbladets litteraturpris. Berglunds senaste diktsamling Rätten utkom i februari 2019. Hon har även varit verksam som redaktör för tidskriften Provins.

Foto: Elin Berge

Clara Bolmsjö

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Clara Bolmsjö, (f. 1976) är socionom och gick Skurups skrivarlinje under 90-talet. Hennes prosa-lyriska debutbok, Jordkropp, utkom 2018 och nominerades till Katapultpriset.

Foto: Mark Hanlon

Hanna Norrna

Utställning 3-12 maj, Galleri Rehabshop

Hanna Norrna, född 1993, är konstnär baserad i Göteborg. Hon arbetar med vävning som en alkemisk formel, ett tankeexperiment och en rituell gest. I verket Untouchable, monumental and intimate som ställs ut på Rehabshop i Göteborg, är spiralen eller snäckan en symbol för tillflykt och ett skydd, expanderandes på samma gång inåt och utåt. Ej möjlig att överblicka, inte heller att passera igenom. Snäckan lever i ett tjockt nu, där tankar är ting, och passionerade konstruktioner av nät av förbindelser växer, vidgas, framträder genom akten att väva.

Maria Bouroncle

Fredag 10 maj, Herrljunga Kommunhus

Maria Bouroncle, född 1965 i Göteborg, debuterade 2018 med den autofiktiva romanen Det kom för mig i en hast: Historien om barnamörder-skan Ingeborg Andersson som handlar om författarens mormors syster, som en kall påskmorgon 1929 dränkte sina tre barn i en by i Västergötland. Händelsen var länge en väl förborgad hemlighet men efter Bouroncles uppmärksammade bok har den nu även blivit film.

Foto: Kristina W Smith

Jonas Rasmussen

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Jonas Rasmussen (f. 1975) är mest verksam som översättare av dansk samtidspoesi. Han har också varit redaktör för antologin "Nervsystem – ung dansk poesi" (Ellerströms, 2015). Rasmussen är också poet och författare och har utgivit sju monografier, varav tre under pseudonym. Under Textival ska han läsa ur en diktsamling under arbete med arbetstiteln "Latent".

Foto: Lars Gundersen

Helena Hagelin

Fredag 10 maj, Herrljunga Kommunhus

Helena Hagelin skrev 2010 avhandlingen “Kvinnovärldar och barnamord. Makt, ansvar och gemenskap i rättsprotokoll ca 1700-1840” som också gavs ut på Mara Förlag samma år. Hagelin är nu verksam som bibliotekarie i Forshaga kommun.

Kristian Lundberg

Lördag 11 maj, Torpet Frigga

Den Malmöbaserade författaren, poeten och litteraturkritikern Kristian Lundberg har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker, såväl lyrik som romaner. 2006 blev han nominerad till Augustpriset med diktsamlingen Job. 2019 ges Requiem över en förlorad son ut, som är första delen i en trilogi.

Foto: Caroline Andersson

Anne-Louise Bosmans

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Anne-Louise Bosmans (f.1978) är en dansk författare och poet som idag är bosatt i Bryssel. Hon debuterade 2002 med Punkter, poler og par, som följdes upp med Villa (2007). 2018 gav Bosmans ut Bruxelles, som samma år valdes ut av danska Statens Kunstfond som en av de 10 bästa skönlitterära verken som getts ut under året.

Björn Wickenberg

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Björn Wickenberg f.1968 i Växjö, Småland. Numera bosatt utanför Lund. Har gett ut diktsamlingarna Woodstock (2005), Kyoto (2007) och Landsortdjupet (2013), samt tillsammans med Fredrik Ahlfors konceptdiktsamlingen Den här diktsamlingen ges ut i samarbete med (2016). Läser ur kommande parallelldiktsamlingen Världseländet genom solglasögonen/Kan poeter bo i vanliga villakvarter?

Erika Lindahl

Söndag 12 maj, Masthuggsteatern

Erika Lindahl, född 1989, är en Göteborgsbaserad scenkonstnär, med text som huvudsaklig uttrycksform. Hennes texter innehåller ofta ett stråk av magisk

realism. Drivkraften är att utforska narrativens makt i våra liv, både som potentiell befrielse och potentiellt hot. Sedan 2014 jobbar hon även med scenkonst-kompaniet Poste Restante som producent, dramaturg och performer.

Elisabeth Magnusson

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Elisabeth Magnusson och är en f.d. civilekonom som sadlat om för att satsa på en gammal dröm –att arbeta med det skrivna ordet och verka som författare. Idag arbetar hon som lektör, korrektur-läsare, textgranskare och skrivcoach. Magnusson har publicerat boken Hitta läkningen i skogen – en hjälp ut ur utmattningssyndrom, samt medverkat i antologier.

Anna-Carin Svanå

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Anna-Carin Svanå är författare och lektör från Varberg. Hon har gett ut barnböcker om Familjen Knas och Morris & Dipsås som hon även har illustrerat. Senast utgivna bok är en novellsamling för vuxna, För stort för att prata om och andra noveller.

Foto: Daniel Molund

Skrivarkollektivet Gbg

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

 

Skrivarkollektivet Gbg startade hösten 2017 och har en kontorslokal i Kajskjul 46. Föreningens syfte är att skapa ett rum för personer som skriver skönlitterärt att kunna mötas i. Tillsammans anordnar medlemmarna bland annat läsningar, workshops, bokcirklar och textsamtalsgrupper.

Skator

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Lina Högströms sjunger flera låtar på albumet Däggdjur med artisten Säkert! och har spelat med band som Boys, Holy och Chicagojazzen. Hon har samarbetat med Mattias Alkberg och med Norrlandsoperan, och spelat fiol i folkproggbandet Djuriskt. Innan det var hon trummis, under uppväxten i Umeå. Under namnet Skator bänder hon fram enkla riff på akustisk gitarr, medan sången kan beskrivas som jazzig med en hel del folkmusik-vibbar. I texterna ekar känslor av hemlängtan och utanförskap, en sorts tough love till Västerbotten.

Ahmedou Ahmed Lowla

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

 

Ahmedou Ahmed Lowla är en av Mauretaniens största stjärnor inom WZN - en högoktanig partymusik som till en början enbart på bröllopsfester, men som idag sprids genom en livlig handel med kassetter och brännbara CD-skivor. Hans dynamiska improvisationer tar avstamp i regionens traditioner, men han har skapat en helt egen stil med vad som känns som ändlösa solon på mikrotonal synthesizer. Uppbackade av smattrande rytmer flyger Ahmedou Ahmed Lowlas fingrar över keyboarden, när han inte spelar med armbågarna eller med ansiktet.

Alice B

Fredag10 maj, Torpet Frigga

Alice B är en svensk sångare, gitarrist och låtskrivare. 2012 släppte hon sitt första album Alice b. Hon säger sig inspireras av The Smashing Pumpkins och The Cure. Hennes andra album Så unga släpptes 2016. Hon är även sångerska i School ´94.

Foto: Samuel Isaksson

Christina Kjellsson

Lördag 11 maj, Torpet Frigga

 

Christina Kjellsson är artist, låtskrivare, pedagog och författare. Hon har gett ut sju skivor, varav den senaste, Blå moped, gavs ut 2019. Hon har tilldelats SKAP-stipendium, Olrogspriset och Fred Åkerström-stipendiet för personen som ”på ett betydelsefullt sätt arbetat för att bevara, utveckla och/eller skapa svensk visa”.

Bella Batistini

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Bella Batistini arbetar med text genom fanzines, flyers, flygblad och översättningar, ofta genom kollektiva sammanhang och benämningar. Bella Batistini har tidigare publicerats i Glänta och utkommer sommaren 2019 med Mata duvorna, en diktsamling om inlåsning och repression. Bella Batistini har gått Biskops Arnös författarskola samt Kvinnofolkhögskolan i Göteborgs skrivkurs Your silence will not protect you.

Nordiska Folkhögskolan

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

 

Elever från Nordiska Folkhögskolan i Kungälv kommer att bjuda på läsningar i relation till årets tema Intimate Acts. Skolan visar också bildkonst hela dagen.

Angereds Författarskola

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

Elever från Angereds Författarskola gestaltar och tolkar via läsning, performance, dramatisering, musik och samtal det intima.

Poesiwerken

Lördag 11 maj, Kulturhuset Oceanen

 

Poesiwerken är ett nätverk av kulturutövare med litterär inriktning som i olika konstellationer arrangerar events, workshops, skriv- och bokcirklar samt happenings. De vill skapa delaktighet och medverka till en inkluderande scen med låga trösklar. Evelina Varas och Louise Halvardsson kommer att läsa korta stycken ur sina respektive böcker Männen och Hej då tonårsångest, följt av ett scensamtal om skrivandet i relation till livet och det ständiga omskapandet av identiteten.