Barnens Textival 2018

I Textivals program för de yngre besökarna närmar vi oss litteraturen genom kreativitet, skapande och lek. I gömmorna på Kulturhuset Oceanen går det att läsa för en hund, skriva och berätta tillsammans med andra barn, rita sagor, träffa en 12-åring som skrivit en bok, leka egna dinosaurieäventyr och pysa ned i en kuddhörna full av böcker, ord och popcorn. 

Bokslukare, träsktroll, sagoberättare, häxor, poeter, mumintroll och ordmysare: varmt välkomna till Barnens Textival 2018!

Kliv in i en sal där ord, böcker och sagor spritt ut sig i en skojig blandning av aktiviteter (åldern är bara en rekommendation).

VAD

VAR

Barnens Textival

Kulturhuset Oceanen, andra våningen

NÄR

5 maj 2018, 13:00-17:00

EVENT

Lässtund med läshund

Lördag 5 maj, 13.30-16.30, Hundkojan andra våningen på Kulturhuset Oceanen

Det är inte bara människor som gillar sagor och berättelser! Till Barnens festival tassar också en alldeles särskild gäst: läshunden Figge! Figge har ett eget tält med bokhögar och mjuka kuddar. Där lyssnar han när barn och unga läser högt för honom. Vill du testa? Boka in dig i god tid innan festivalen, först till kvarn gäller! Den som mer är nyfiken på hur allt funkar kan höra hundförare Maria Larm berätta på Sagoscenen klockan 13.30.

Ålder: Alla som har börjat läsa eller har någon form av läsförståelse

Förbokning sker via tove@textival.se 

Bli en Sagoberättare

Lördag 5 maj, 14.00-14.50, Sagoscenen andra våningen på Kulturhuset Oceanen

Har du någon gång berättat en historia som fått alla att skratta högt, rycka till av skräck eller sitta helt stilla som om du förtrollat dem? I den här workhopen lär Valentina Svensson och

Alicia Leyton dig hur du berättar en saga på ett riktigt spännande sätt. Du lär dig hur en saga är uppbyggd och hur du kommer ihåg hela historien utan fusklapp. Om du vill kan du också prova på att berätta själv på Sagoscenen.

Åldrar: 8-12 år

Fan fiction

Lördag 5 maj, 15.10-15.40, Sagoscenen andra våningen på Kulturhuset Oceanen

Ibland vill favoritkaraktärer inte stanna i redan färdiga filmer, spel och böcker. Ibland vill de hitta på spännande äventyr i ens huvud och förvandlas till helt nya berättelser. Journalisten Anna Mattisson intervjuar Sebastian Duran Barros, 12 år, som skrivit en egen bok om pokémons. En bok som nu finns att låna på ett par bibliotek.

Åldrar: Alla

Skriv ihop

Lördag 5 maj, 16.00-16.50, Skriv-bordet andra våningen på Kulturhuset Oceanen

Gillar du att skriva? Tycker du att det är kul att leka med ord och fantasi? Välkommen till en skrivworkshop där vi skapar tillsammans! Med inspiration av varandra och av klassiska berättelser låter vi pennorna trolla fram historier som världen aldrig skådat förut. Workshopledare är skrivarpedagogen Anna Mattisson. 

Åldrar: 8-13 år

Dino-djungeln

Lördag 5 maj, 13.00-17.00, andra våningen på Kulturhuset Oceanen

Välkommen till dinosauriernas värld! Här kan vad som helst hända - lek din saga och bestäm alla äventyren. När du är klar kan du rita sagan vid stora bordet och låta en vuxen skriva ned vad som händer om du vill.

Åldrar: Alla

Skapar(b)ordet

Lördag 5 maj, 13.00-17.00, andra våningen på

 Kulturhuset Oceanen

Rita och skriv en berättelse! Här kan du rita en spännande historia. Det går också att skriva ned sagan, eller skriva berättelsen om en bild någon annan gjort.

Åldrar: Alla

Puhs pusta ut

Lördag 5 maj, 13.00-17.00, andra våningen på Kulturhuset Oceanen

Slå dig ned på mysiga kuddar för att vila, prata och läsa.

Åldrar: Alla

HITTA HIT