Klubb Text

Med samtalet i fokus bredvid baren bjuder Klubb Text på litterär after work och samvaro i klubbmiljö. Mat, öl, böcker, DJ:s, litteraturquiz, författarsamtal och läsningar

Klubb Text - Tema: belägring 

den 24/2 2012 på Jazzhuset. Carolina Fredriksson, Naima Chahboun & Elin Grelsson.

Här erbjuds det allt från öl och vegetarisk mat till litteraturquiz, böcker och dj:s. Temat för premiärkvällen är Belägring och Textival har bjudit in Carolina Fredriksson, Naima Chahboun och Elin Grelsson för ett författarsamtal om skönlitterära skildringar av utsatthet, hot och våld, samt för att låta dem läsa ur sina respektive böcker. Bakom skivspelarna: David Solberger. 17.00–22.00,

 

Klubb Text - Tema: motstånd 

den 30 mars 2012 kl. 17:00 – 22:00

Fredag 30 mars tillhör Klubb Text #2. Platsen är Jazzhuset, temat för kvällen är ”motstånd” och vi gästas av Nanna Johansson som samtalar med Elin Grelsson Almestad och läser ur sin alldeles färskpressade bok: "Välkommen till din psykos". 

Barrie James Sutcliffe och Clara Gustavsson ger ett performance utifrån verket "My name changes every day" och quiz-Christian slår till mot geniknölarna igen. I DJ-båset ses Dotterbolaget. 

Det blir vernissage för tygkassens antologi: Florilegium: påse där Annsofie Granström, Butik Kubik/Anna Saltzman, Camilla E Boström, Dotterbolaget Göteborg, Erik Odqvist, Fredric Gunve, Lisa Leierth, Jonathan Josefsson, Julia Norman och Simon Rydén skapat 45 unika tygkassar. Vår utropare kommer att, med klubba i hand och poesi i mun, ge en svindlande auktion av konstnärernas originalverk.

Klubb Text #2 blir även den officiella förfesten för Textival Litteraturfestival som körs 31 mars på Stora Teatern. Mer info finns påwww.textival.se

I baren finns öl och vegetarisk mat för en billig penning så ingen behöver gå hungrig eller törstig under kvällen.

-------------------------

TIDER

17.00 Klubb Text öppnar med fri(villig) entré och öppen famn för alla över 18 år. Goda överraskningar för de tidiga. 

18.00 Författarsamtal och läsning

19.00 Auktion! Floregium:påse

20.00 Quiz

21.00 Barrie James Sutcliffe & Clara Gustavsson

22.00 Fryntliga av öl, litteratur och gott sällskap avslutar vi kvällen, fortsätter dansa på Jazzhuset eller går hem och vilar upp oss inför morgondagens Textival Litteraturfestival på Stora Teatern.

Klubb Text - Tema: Musik

den 20 april 2012 kl. 17:00 – 22:00

Omtumlade laddar vi om efter senaste succén och bjuder in till Klubb Text #3 med temat musik.

Hur skriver man om musik? Hur gör man upplevelsen intressant för läsaren? Hur undviker man att bara bli en del av musikbranschens PR-maskin och hur kommer det sig att musiktextandet fortfarande domineras av vita män?

Det är några bland alla frågor vi tar oss an den 20:e april tillsammans med en eminent panel bestående av:

Anton Gustavsson, kulturjournalist och chefredaktör för musiktidskriften Novell.
Elin Fredrikson, biträdande redaktör på Göteborgs-Postens kultur- och nöjesredaktion som skrivit Olle Ljungströms biografi.
Bella Stenberg, kultur- och musikskribent i bland annat Sweden Rock Magazine och Borås Tidning.
Lars Lilliestam, professor i musikvetenskap vid Institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs Universitet. Författare till bland annat Musikliv: Vad människor gör med musik - och musik med människor.

Som vanligt bjuds det på billig mat och öl, Christian håller i det kniviga litteraturquizet och bakom skivspelarna står inga mindre än Gladpacket som senast ställde till med ett hejdundrande svettigt dansgolv på Textivalfesten.

Tider:
17 Klubb Text öppnar 
17.30 Panelsamtal
20.30 Quiz
22.00 Gladlätta av öl, text och fint sällskap tackar vi för oss

Jazzhuset 20/4
17-22
18 år
Frivillig entré

Klubb Text - Tema: Norm

den 25 maj 2012 kl. 18:00 – 0:00

Klubb Text firar av vårsäsongen och firar in sommarledigheten med en extra lång afton på temat norm. Under en helkväll på Jazzhuset tar vi strupgrepp på normerna och funderar över vad som begränsar och vad som frigör oss.

I författarsamtalet möts Hanna Wikman (Lift), Kristofer Folkhammar (Isak & Billy, När han kysste mig förlorade jag allt) och Ajohan Lahti (En grundläggande anatomisk harmoni) och pratar språk, sammanhang, litterära och kulturella normer och motståndsstrategier.

Som gästande quizmasters har vi bjudit in Martin Halldin och Hanna Hannes Hård från bloggen Vi som aldrig sa sexist, som kommer att få oss att gnugga geniknölarna med fina priser från bland annat bokcafé Vulgo i potten. Sedan tar de vid i DJ-båset, där även Grovt Initiativ huserar under kvällen.

Som om det inte vore nog gästas vi av skådespelaren David Fukamachi Rengfors, just nu aktuell i Lubiewo - kärleksön på Göteborgs Stadsteater, som framför en normkritisk reading.

Som vanligt finns mat och dryck i baren och Love i köket har till denna kvälls ära utlovat vegankäk för alla smaklökar.

Vi ser fram emot en kväll av djuplodande samtal, inspirerande läsningar, performancevrål, kärlek och dans in på sena natten.

Preliminära tider:
19.00 Författarsamtal
21.00 Reading David Fukamachi Rengfors
21.30 Quiz
Och så våra eminenta DJ:s, Grovt Initiativ och Martin Halldin & Hanna Hannes Hård, innan däremellan efter


..........

HANNA WIKMAN är författare, skribent, personlig assistent och aktivist. 2010 debuterade hon med den hyllade romanen Lift, som kan beskrivas som en klassisk vägbok om en slyngel på drift, men denna gång far Jonni bland härvor av berättelser dikterade av uråldriga flator i kulisserna, avbrutna av yl av gotiska vargdjur och vilseledda av lurviga barn.

KRISTOFER FOLKHAMMAR debuterade 2011 med den kritikerrosade romanen Isak & Billy, om tvåsamhetens intimitet och klaustrofobi. Han är litteraturkritiker och medlem i poesikollektivet G = T = B = R = G. I början av juni kommer diktboken När han kysste mig förlorade jag allt, som följer bögbegäret mellan glittrande vattenfall, stormande hav och pissrännor.

AJOHAN LAHTI debuterade redan 2004 med romanen En vit värld, men det var med den dystopiska och suggestiva novellsamlingen En grundläggande anatomisk harmoni (2011) som han fick sitt stora genombrott. Mot bakgrunden av ett obevekligt samhälle behandlar novellerna det utmanande men nödvändiga i att ändå våga öppna upp och våga känna.

DAVID FUKAMACHI RENGFORS gick ut Teaterhögskolan i Göteborg 2010. Har medverkat i uppsättningar av bland annat Gangs of Gothenburg och Processen och ses just nu i Lubiewo-Kärleksön på Göteborgs Stadsteater. Våren 2011 satte han upp monologen "Farfar var samuraj (och dödade massa amerikaner)" på Pusterviks stora scen.

VI SOM ALDRIG SA SEXIST är en diskussions-/dialogblogg vars huvudsakliga fokus är frågeställningar som rör normer, relationer och genus. Hanna Hannes Hård är bland annat kroppsaktivist, föreläsare och medredaktör till antologin Ätstört. Martin Halldin är bland mycket annat redaktör på ETC och DJ. http://visomaldrigsasexist.net/

GROVT INITIATIV är DJ-namnet på Gustav Almestad. Bibliotekarie, bloggare, redaktör för boken #prataomdet och sporadisk panelmedlem i Ligga med P3 i Sveriges Radio.

 

Klubb Text - Tema: 90-tal

den 24 augusti 2012 kl. 17:00 – 22:00. I samarbete med Mint! Release för Hanna Jedviks nya roman! 

Äntligen får vi släcka grillarna, ta av oss solglasögonen, lämna parkerna och gå in på Jazzhuset för höstpremiären av Klubb Text!


På höstens första litterära after work firar vi releasen av Hanna Jedviks alldeles färska roman Kurt Cobain finns inte mer, en bok späckad av 90-talsmusiken som vi aldrig slutat älska. 


Förutom samtal mellan Hanna Jedvik och Elin Grelsson Almestad, boksignering och releasefirande står nätets bästa tidskrift Mint för både musik och quiz med 90-talstouch.

Som vanligt finns även mat och dryck för en billig penning. Tidiga gäster får dessutom bubbel och snittar!

Hösten kunde inte börja bättre!

..............................

HANNA JEDVIK är journalist och författare. Debuterade 2010 med den kritikerrosade romanen Snart är jag borta, om två unga flickors utsatta tillvaro med varandra och musiken som tröst. 
http://hanna-jedvik.blogspot.se/

MINT är en nätbaserad populärkulturell tidskrift med humor och allvar, om sådant som är roligt och sådant som är viktigt. Mint rör sig i gränslandet mellan glossy månadsmagasin och akademisk kulturtidskrift.
http://mintmag.se/

Klubb Text - Tema: Sex

den 19 oktober 2012 kl. 17:00 – 22:00

Sex efter jobbet? Klubb Text på Jazzhuset

Porr, snusk och erotik lockar, vilket inte minst världssuccen Fifty Shades of Grey visar – en högst ordinär brödbok med lite ligga i. Jazzhuset och Klubb Text bjuder in till en bredare diskussion om det litterära snusket. Gäster är INTI CHAVEZ PEREZ; journalist, författare och sexualupplysare samt JESSICA SCHIEFAUER, författare.

Vi laddar om efter den fantastiska Bangfesten genom att ta oss an snusk, porr och erotik i litterär form. Den 19:e oktober bjuder vi in till en kväll på temat sex.

Gäster är Inti Chavez Perez och Jessica Schiefauer, båda aktuella med varsin novell i den erotiska novellsamlingen Het. Tillsammans pratar vi sex, litteratur, normer och mycket annat.

Bakom skivspelarna står som vanligt tidskriften Mint och senare under kvällen bjuder de oss också på ett snuskigt och spännande quiz med fina priser i potten.

Öl och mat finns i baren till en billig penning.

Jazzhuset
19 oktober
17-22
Frivillig entré
18 år


...............
INTI CHAVEZ PEREZ är journalist, författare och sexualupplysare. Gett ut böckerna Pittstim och Respekt - en sexbok för killar och medverkar bland annat i den feministiska antologin F-ordet och kollektivromanen Avståndet mellan. 

JESSICA SCHIEFAUER har gett ut romanerna Om du var jag (2009) och Pojkarna (2011). Båda fick ett varmt mottagande av kritiker och läsare och den senare belönades med Augustpriset för bästa barn- och ungdomslitteratur. 

TIDSKRIFTEN MINT är en nätbaserad populärkulturell tidskrift med humor och allvar, om sådant som är roligt och sådant som är viktigt. Mint rör sig i gränslandet mellan glossy månadsmagasin och akademisk kulturtidskrift. 
http://mintmag.se/

VAD

Textsamtal i klubbmiljö

VAR

Jazzhuset, Göteborg

NÄR

2012

EVENT