

.png)
Medverkande under Sjuhärad Text Minifestival
Sjuhärad texts minifestival undersöker litteraturens relation till tatueringar, arbete, kropp och minne. Under två dagar samlas vi på Tattoo Söder och Emmas Streetfood för samtal, läsningar, öppen scen, performance och musik.
Fredag:
17.00-19.00 Tatueringar och litteratur, Tattoo Söder
19.00-22.00 Poesi, AW och öppen scen, Emmas Streetfood
Lördag:
12.00-14.00: amma, arbete, arv: antologi- och poesibrunch, Emmas streetfood
Välkomna!
Läs mer om programmet här
Sabina Ostermark är konstnär - främst inom textil, print, video, performance och text, som bland annat arbetar med projektet "Flash sheet in variations of temporality" vilket är utgångspunktet i programmet här. I "Flash sheet in variations of temporality" ställs frågor kring tillfälligheter, skisser som skapats för att hålla länge och huruvida minnen är tatuerade i eller på dig.
Sabina visar också sitt arbete via instagramkontot Fouldunfoldyes.


Petrix är musiker inom flera olika genrer och uttryckssätt, med utbildning i huvudsak inom skandinavisk traditionell musik och dans, med några tillägg av traditionell musik från till exempel Balkan och med hjärtat också inom jazz och pop.
Mycket av Petrix musikaliska uttryck kommer från att experimentera med olika ljud, låta texter och melodier tala på nya sätt och kombinationer.
Utöver det musikaliska arbetet är Petrix även bildkonstnär med lång erfarenhet av traditionell konst med penna och papper, och har nyligen kommit in i tatueringsvärlden som lärling på Bläckbyrån WGA i Vårgårda.
Janne är tatuerare och ägare av Tattoo Söder, med en bakgrund inom tryckbranschen och med tio års erfarenhet av airbruschmålning och motiv- och customlackering. Intresset för tatueringar började tidigt i Jannes liv och har sin grund i grafiken på skateboards såväl som i musiken och konvoluten till album. Janne rör sig fritt och brett inom stilar och motiv, där inspiration från japan är återkommande men där behovet av att variera sig är stort. Sedan drygt 15 år tillbaka är Janne tatuerare på heltid, med sidoprojekt inom klubb, livemusik och arrangemang.
Anna Arvidsdotter (f.1992) är spoken word-artist och författare, bosatt i Malmö. Hennes texter består ofta av hudnära samhällsskildringar och lyriska nedslag i det mänskliga varat. Hennes skrivande belönades 2020 med Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö. Hon är verksam i föreningen Ord på scen, genom vilken hon var huvudarrangör för SM i poetry slam 2019. Själv har hon representerat Malmö i SM i poetry slam två gånger. Anna Arvidsdotter är även en av redaktörerna för amma arbete arv.
Ernesto Katzenstein kom till Sverige som flykting från Uruguay och bor numera utanför Västerås. Han har jobbat som grafiker, städare, tolk, elektriker, lärare och ingenjör. 2021 kom hans första bok ut i Montevideo, en berättelse om hans farfar. Texten i antologin är ett utdrag från den kommande boken Norrmannen, tysken och jag.
Josefin Şîlan Karlsson, född 1989, är flerfaldigt prisbelönt scenpoet, oförtjänt oprisbelönt tvåbarnsmorsa, socialpedagog, dramatiker, illustratör och kreativ tusenkonstnär, med rötterna i Norrbotten och Kurdistan. I sina texter och bilder gör hon det personliga politiskt och det politiska personligt. Med lekfullhet, allvar, skärpa och värme väver hon samman det konstnärliga och sociala arbetet, i en längtan efter ett samhälle där våra berättelser om oss själva och varandra får vara många och komplexa.
Om bidraget i amma arbete arv
Jag har ofta grubblat över klassfrågan ur ett norrbottniskt perspektiv, och ibland känt att det varit svårt att applicera södra Sveriges teorier om klass på norra Sverige. Jag ville skriva något om det, och idén till poeserien ”Härifrån går alla klassresor söderut” växte fram fort och organiskt i och med Föreningen Arbetarskrivares antologiutlysning. Jag gör inte anspråk på att leverera några svar med den, däremot hoppas jag att den kanske kan väcka ytterligare några frågor.

Mija Åhlander född 1964 med barndomen i sågverkssamhället Bolmen. Författare och resurslärare med ett förflutet i hemtjänstens kvälls- och nattpatrull. Skriver noveller och dikter. Förekommer i allsköns tidskrifter och antologier men också i verkliga livet. Utkom 2020 med novellsamlingen Känn på mina ben.
Marie Hållander är född 1981 och bosatt i Sätra och i Dalstorp. Hon är poet och pedagog, debuterade 2013 med Tjänster i hemmet och har skrivit avhandlingen Det omöjliga vittnandet (2017). Diktsviten Stubbrötter utkommer 2023. Marie driver den litterära scenen Sjuhärad text inom Textival och arbetar vid Södertörns högskola. Hon är en av redaktörerna för antologin amma arbete arv.
Janne Carlsson

Petrix Hessel
Josefin Şîlan Karlsson
Ernesto Katzenstein

Anna Arvidsdotter

Marie Hållander

Mija Åhlander

Stina Nilss, född i Horshaga, Dalstorp 1984, är kulturarbetare och aktivist med en bakgrund i konst-, kultur- och landsbygdsutveckling samt asylrätt och hbtqi-frågor. 2007 var Stina med och grundade Textival och har sedan dess arbetet med föreningens projekt, festivaler och utveckling. Stina har även arbetat som slöjdkonsulent.Idag är Stina, förutom som styrelseledamot och projektledare inom Textival och Sjuhärad Text, verksam som ordförande för RFSL Sjuhärad och samordnare för föreningens arbete av, med och för asylsökande och nyanlända hbtqi-personer. Stina arrangerar även pridefestivaler, utställningar, projekt och samverkan kring konst, kultur, lokal utveckling och mänskliga rättigheter i främst Sjuhärads åtta kommuner.
Stina Nilss
