Barnens Textival 2019

Lördag 11 maj  Kulturhuset Oceanen ● 12:00-17:00

Välkommen till barnens alldeles egna del av Textival! Här bjuds det på popcorn, saft och ett program som är fullt av roliga saker. Det går att träffa en författare, dansa en saga, få boktips, leka berättelser i en trädkoja, skriva slutet på en saga och ta chansen att få en teckning publicerad i en bok! Plus att det går att träffa massor av andra barn som gillar böcker förstås. Allt är gratis och alla är välkomna!

Dansa en bok

12:30-13:10  

 

Kom med och dansa en berättelse! Med musik och kroppen som verktyg ger vi boksidorna liv. Detta är en fartfylld workshop med danspedagogen Evelina Lindahl.

Läs mer om metoden på www.regionuppsala.se

Bokspanarna
13:30-14:00  

 

Gillar du att läsa och vill ha tips på bra böcker? Kom och lyssna på våra bokspanare! Vinda Tamar och Spuzhmai Noori från 4A och Amal Adnan och Anas Abouzahry från 5A på Sandeklevsskolan i Bergsjön berättar om sina favvoböcker just nu.

Sätt ord på dina känslor
14:30-15:10  

 

Har du någon gång provat att skriva ner dina känslor i en dagbok? I den här workshopen träffar du författaren Sara Salander som skrivit Rafael Holst's dagbok: päronsplitt och hallonsaft. Vi pratar känslor och om du vill kan du skriva/rita dina känslor i en dagbok.

Ålder: 7-12 år

Sagor utan slut
15:30-16:30  

 

Den lilla utomjordingen Plusk bestämmer sig för att besöka planeten jorden för att möta människorna. Hen undrar nämligen vad närhet betyder för dem…

Skriv ditt eget slut

I denna skriv-workshop hittar vi på egna slut till sagan om utomjordingen Plusk. Sagan är ett smakprov på den kommande upplagan av boken Sagor utan slut skriven av författaren Jan-Erik Ullström.  

Teckningstävling

Få med din teckning i boken Sagor utan slut som ges ut i år. Rita en bild till Sagan om den nakna sanningen, som handlar om utomjordingen Plusk.

 

Vi lottar ut fyra vinnare under slutet av dagen.

Bokskogens trädkoja

Högst upp i Textivalhuset finns en hemlig koja, som bara barnen och vissa vuxna kan se. Det är en trädkoja, och den är full av fantasi. Här går det att leka precis vilka berättelser som helst. Kom och skapa ett äventyr!

Puhs pusta ut

Slå dig ned på mysiga kuddar för att vila, prata och läsa.